Hoe werkt een rookverslaving?

Article banner

Nicotine is een chemische stof die van nature voorkomt in de tabaksplant en die zeer verslavend is als je het rookt.

Als je een sigaret inhaleert wordt de nicotine opgenomen in de longen en komt het binnen enkele seconden in je hersenen terecht, waar je vervolgens een nicotine-high van krijgt. Nicotine heeft een krachtig effect op de hersenen. Het zorgt voor een prettig gevoel en vermindert stress en angst.

Hoe meer je rookt, des te meer je hersenen gewend raken aan nicotine. Dit betekent dat je steeds meer moet roken om hetzelfde effect te creëren.

HOE MEER JE ROOKT, DES TE MEER JE HERSENEN GEWEND RAKEN AAN NICOTINE

Wetenschappers hebben via MRI-scans gekeken naar de hersenen van rokers en niet-rokers. Wat zij ontdekten heeft de manier veranderd waarop wij naar roken kijken en het verklaart waarom het zo lastig is om te stoppen. Herhaaldelijke en langdurige blootstelling aan nicotine van sigaretten verandert de structuur van je hersenen. Het zorgt ervoor dat je steeds meer wilt.”

Hoe nicotine de structuur van je hersenen veranderd

Nicotine beïnvloedt een groep neuronen die een "beloningspad" in de hersenen vormen. Er komen chemische stofjes vrij die zorgen voor een prettig en/of minder angstig gevoel. Als je regelmatig rookt, produceert je brein extra nicotinereceptoren die steeds meer nicotine nodig hebben om dezelfde 'high' of hetzelfde tijdelijke gevoel van ontspanning te produceren.

Als je jezelf nicotine ontzegt is de kans groot dat je hersenen gaan rebelleren en dat je een intens verlangen naar een sigaret krijgt. Tegelijkertijd kun je te maken krijgen met een aantal onprettige ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn, trillen, misselijkheid, zweten, slapeloosheid, concentratieproblemen en een prikkelbaar en angstig gevoel. Helaas gebeurt het bij rokers vaak dat ze dan toch weer een sigaret pakken om zich beter te voelen.

NiQuitin verdubbelt je slagingskans¹

Om de ontwenningsverschijnselen te verminderen en de behoefte aan nicotine langzaam af te bouwen kun je gebruik maken van NiQuitin. Het is klinisch bewezen dat NiQuitin de kans om te stoppen met roken verdubbelt.

Het is klinisch bewezen dat NiQuitin de kans om te stoppen met roken verdubbelt.

Als je vastbesloten bent om direct volledig te stoppen, gebruik danNiQuitin® Transparante Pleister om in 2 of 3 stappen (afhankelijk van het aantal sigaretten dat je per dag rookt) de hoeveelheid nicotine in je lichaam af te bouwen totdat je de pleisters niet meer nodig hebt. De transparante pleister gevat de unieke Smart Control™ Technology die snel therapeutische nicotine afgeeft. Vervolgens geeft de pleister een langdurige en gelijkmatige afgifte om 24 uur lang het intense verlangen naar een sigaret te verminderen.

Hoe vastbesloten je ook bent, we weten dat het soms ontzettend moeilijk kan zijn om die ene sigaret te weerstaan. Daarom hebben we NiQuitin® Minizuigtablet om snel de onverwachte trek in een sigaret tegen te gaan, waar je ook bent. De kleine zuigtabletten van NiQuitin geven 2 – 3 keer sneller de volledige dosis therapeutische nicotine af dan andere nicotine zuigtabletten. Het doosje van NiQuitin® Minizuigtablet is zo ontworpen dat het eruitziet en aanvoelt als een aansteker. Zo heb je een vertrouwde vorm in handen. De producten van NiQuitin dienen niet tegelijkertijd gebruikt te worden.

Of je nu in een vergadering zit, uit eten bent of in een vliegtuig zit, NiQuitin biedt uitkomst. Zo houd je altijd controle over je stoppoging. Iedere sigaret die je minder rookt is een overwinning voor jezelf.

Om de ontwenningsverschijnselen tegen te gaan en de behoefte aan nicotine langzaam af te bouwen kun je gebruik maken van NiQuitin.

NiQuitin verdubbelt de kans dat je echt stopt met roken ten opzichte van wilskracht (“cold turkey”) alleen. Dat is een 100% grotere kans dat het lukt!